Styrker på læsebriller: +1, +1.5, +2, +2.5, +3 og +3.5

Med alderen ændres din øjne og dermed behovet for styrken på dine læsebriller.

Som alt andet ændres dine øjne og øjets linse sig med alderen. Det er en del af den naturlige aldringsproces. Aldringsprocessen påvirkes af dine gener.
Kroppen og dens funktionsduelighed formindskes som en helt naturlig proces.

Se alle vores læsebriller

Dit øje består yderst af hornhinden som bl.a. holder væsken i det forreste øjenkammer inde. Bagved dette kammer er regnbuehinden også kaldet iris. I regnbuehinden er der en åbning, hvor lyset strømmer ind i øjet. Denne åbning kaldes pupillen.
Det bagerste øjenkammer afgrænses af linsen. Det er denne linse, der med alderingen bliver mindre fleksibel. Det medfører, at man får svært ved veksle mellem objekter der er tæt på og langt væk.

Populært sagt kan man sige, at jo mindre fleksibel linsen er, jo større styrke skal du have i brillen (+1, +1.5, +2, +2.5, +3, +3.5). 
Det betyder at man som fingerregel kan sige, at behovet for styrke stiger med alderen. Husk at dette er vejledende. Man bør altid få sine øjne målt af en optiker eller læge, for at sikre at dine læsebriller har den rigtige styrke.
Ved du allerede hvilken styrke, dine brilleglas skal være, håber vi her på Clic at vores læsebriller falder i din smag. Gør de ikke, er der for dig heldigvis mange andre muligheder hos optikeren eller andre brille webshops. Vi ønsker dig god læselyst, uanset hvilke briller du måtte købe :-)

Vejledende styrke i forhold til alder:

Læsebrille +1

Lækker sort læsebrille køb den i en rigtig styrke!